Vyberte rok:

SWAN A BENESTRA oddnes so spoločným manažmentom, zlúčenie do konca roka

15.05.2018 | Bratislava | Tlačové správy

Spoločnosti SWAN a BENESTRA sa zlúčia do jedného subjektu najneskôr do konca roka. Rozhodli o tom vlastníci oboch spoločností po dnešnom podpise posledných transakčných dokumentov, ktorým sa zavŕšil proces tzv. closingu. Nový domáci operátor s obratom takmer 100 mil. eur má ambíciu byť protiváhou veľkej trojke nadnárodných hráčov.

Akcionári dnes schválili aj nové organizačné štruktúry a nový spoločný manažment oboch firiem, ktorý začne bezodkladne pracovať na zlúčení subjektov, zjednotení obchodných stratégií a plánov ďalšieho rozvoja. Martin Mosný, ktorý doteraz vykonával funkciu výkonného riaditeľa SWANu, odteraz v identickej pozícii povedie aj BENESTRU. V novom senior manažmente oboch spoločností na identických postoch zasadnú riaditelia, ktorí doteraz pôsobili v jednej alebo druhej firme a budú viesť príslušné tímy u oboch operátorov.

„Nový operátor bude mať silnú pozíciu ako v rezidenčnom, tak v korporátnom segmente, ale aj v oblasti verejnej správy. Zlúčením BENESTRY a SWANu sa obe spoločnosti vymania z pozície alternatívnych operátorov a stávajú sa veľkým hráčom na trhu. Je to však len prvý krok, omnoho dôležitejšie je prebrať z oboch spoločností to najlepšie a prísť na trh so zaujímavou ponukou služieb. Nielen spojením tímov, ale aj technickej infraštruktúry, získavame výbornú pozíciu, aby sa tak stalo.“ uviedol nový spoločný generálny riaditeľ oboch spoločností Martin Mosný.

Do konca roka budú spoločnosti BENESTRA a SWAN pôsobiť ako samostatné entity, aj keď so spoločným manažmentom. K definitívnemu zlúčeniu dôjde k 1. januáru 2019. Nová spoločnosť bude vlastnená rovnakým podielom investičnými skupinami Sandberg Capital a DanubiaTel.

„Vzácny a výnimočný scenár, kedy nejde o pohltenie jednej firmy druhou a spoločnosti sa spájajú ako rovný s rovným, vytvára  ideálne podmienky pre zachovanie hodnôt, znalostí a dlhodobých skúseností oboch strán,“ vysvetľuje princíp fúzie spoločný finančný riaditeľ SWAN a BENESTRA Michal Kemeník, ktorý dodáva: „Trh týmto získava hráča, ktorý posúva spoľahlivosť poskytovaných služieb a kvalitu zážitku zákazníka ešte vyššie. Flexibilita typická pre BENESTRU aj SWAN v spojení s našimi špičkovými ľuďmi, technologickým zázemím a modernou infraštruktúrou sú neprehliadnuteľným lákadlom pre každého, kto hľadá u operátora profesionalitu, osobný prístup a ľudskosť.“

Spoločnosti SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka, sa operácia netýka. Dotkne sa však viacerých dcérskych spoločností SWANu, ktoré poskytujú jeho služby v rôznych mestách Slovenska.

Kontakt:  Matúš Benčík | +421 950 040 072 | matus.bencik@danubiatel.sk

Spoločnosť BENESTRA je celonárodný telekomunikačný operátor, ktorý poskytuje v garantovanej kvalite komplexné portfólio dátových, internetových, hlasových a cloudových služieb. Spoločnosť pôsobí na slovenskom trhu od roku 1999. Do 31. mája 2014 bola spoločnosť súčasťou zoskupenia GTS Central Europe. Od 1. decembra 2014 pôsobí pod menom BENESTRA. Spoločnosť BENESTRA disponuje rozsiahlou infraštruktúrou a ponúka najlepšiu a najstabilnejšiu národnú a medzinárodnú konektivitu. Poslaním spoločnosti je uspokojovať všetky telekomunikačné potreby zákazníkov, priebežná inovácia komplexnej ponuky služieb a neustály tlak na rozvoj telekomunikačného trhu na Slovensku.
www.benestra.sk

Telekomunikačný operátor SWAN poskytuje elektronické služby od roku 2000. Vybudoval vlastnú optickú sieť s európskymi parametrami a s počtom viac ako 50 000 zákazníkov. Je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku. Pod značkou SWAN MULTIMEDIA poskytuje od roku 2007 služby triple-play (digitálna TV, internet, pevná linka) pre bytových zákazníkov. SWAN je súčasťou holdingu DanubiaTel, a. s., do portfólia ktorého patrí aj dátové centrum a softwarehouse. Výstavbou mobilnej 4G siete sa SWAN stal operátorom s komplexným spektrom služieb.
www.swan.sk

Vyberte rok: