Vyberte rok:

Protimonopolný úrad odsúhlasil fúziu spoločností SWAN a BENESTRA

03.04.2018 | Bratislava | Tlačové správy

Po rozhodnutí Protimonopolného úradu SR už nič nebráni jednej z najvýznamnejších udalostí na národnom telekomunikačnom trhu – spojeniu spoločností  BENESTRA a SWAN. Úrad rozhodol po viac ako sedemmesačnom detailnom preskúmavaní transakcie a námietkach konkurencie. Veľkým nadnárodným koncernom, ktoré dominujú medzi poskytovateľmi telekomunikačných služieb, sa tak postaví silný slovenský vyzývateľ.

„Spojenie spoločností SWAN a BENESTRA je dôležitým míľnikom v procese konsolidácie slovenského telekomunikačného trhu a zásadným spôsobom prispieva k našej snahe vytvoriť konvergentného slovenského operátora schopného rozsahom služieb plnohodnotne konkurovať zahraničnej trojke,“ hovorí predseda predstavenstva a spolumajiteľ SWANu Juraj Ondriš.

BENESTRA a SWAN do novej spoločnosti vstupujú so silnou pozíciou na trhu komunikačných riešení pre firmy,  SWAN prináša aj desiatky tisíc rezidenčných zákazníkov a optickú infraštruktúru pre domácnosti vo viacerých mestách na Slovensku. Po schválení koncentrácie Protimonopolným úradom obaja investori, DanubiaTel a Sandberg Capital, očakávajú uzavretie transakcie do jedného mesiaca.

„Následne začneme pracovať na zjednotení ponuky pre zákazníkov, infraštruktúry a zdrojov. Našou ambíciou je, aby sme už na konci roka 2018 pôsobili ako jeden subjekt, najväčší a najsilnejší alternatívny poskytovateľ telekomunikačných služieb v pevnej sieti na Slovensku,“ hovorí Michal Rybovič, partner Sandberg Capital a generálny riaditeľ Benestry. Obaja investori už avizovali investície do infraštruktúry, najmä do rozširovania LTE sietí.

Transakcia sa netýka spoločnosti SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora známeho ako 4ka. Dotkne sa však viacerých dcérskych spoločností SWANu, ktoré poskytujú jeho služby v rôznych mestách Slovenska.

Kontakt:  Matúš Benčík | +421 950 040 072 | matus.bencik@danubiatel.sk

Spoločnosť BENESTRA je celonárodný telekomunikačný operátor, ktorý poskytuje v garantovanej kvalite komplexné portfólio dátových, internetových, hlasových a cloudových služieb. Spoločnosť pôsobí na slovenskom trhu od roku 1999. Do 31. mája 2014 bola spoločnosť súčasťou zoskupenia GTS Central Europe. Od 1. decembra 2014 pôsobí pod menom BENESTRA. Spoločnosť BENESTRA disponuje rozsiahlou infraštruktúrou a ponúka najlepšiu a najstabilnejšiu národnú a medzinárodnú konektivitu. Poslaním spoločnosti je uspokojovať všetky telekomunikačné potreby zákazníkov, priebežná inovácia komplexnej ponuky služieb a neustály tlak na rozvoj telekomunikačného trhu na Slovensku.

Telekomunikačný operátor SWAN poskytuje elektronické služby od roku 2000. Vybudoval vlastnú optickú sieť s európskymi parametrami a s počtom viac ako 50 000 zákazníkov. Je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku. Pod značkou SWAN MULTIMEDIA poskytuje od roku 2007 služby triple-play (digitálna TV, internet, pevná linka) pre bytových zákazníkov. SWAN je súčasťou holdingu DanubiaTel, a. s., do portfólia ktorého patrí aj dátové centrum a softwarehouse. Výstavbou mobilnej 4G siete sa SWAN stal operátorom s komplexným spektrom služieb.

Vyberte rok:
Kontakt pre médiá Matúš Benčík, hovorca